Horúce letné dni, športové výkony a adrenalín, ktorý burcuje telo k aktivite. Čím väčšmi ste v pohybe, tým viac potrebujete svoje telo ochladiť. Niet divu, že fľaša s vodou či nápojom musí byť neustále na dosah ruky. Vždy v pohotovosti, aby ste v správnu chvíľu zareagovali aj na ten najslabší stimul.

Na zálesácke posedenie v tôni remízok nie je čas, pôžitkárske popíjanie sa mení na spontánne odrátavanie dúškov. Čím pravidelnejšie prichádzajú, tým menšie môžu byť. Nečudo, že športová fľaša víťazí nad čutorou. Zoznamujeme sa v sparných horúčavách s fľašou Aladdin Active Hydratation Tracker.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Nerozbitný Tritan

Nenechajte sa oklamať jemnými a štíhlymi kontúrami. Táto fľaša nie je žiadna slečinka do telocvične, ktorá by vyžadovala jemnocit a opatrné zaobchádzanie. Jej torzo je vyrobené z odolného Tritanu, ktorý je osvedčeným materiálom pre nejednu zálesácku fľašu.

Môže vám vykĺznuť z ruky a spadnúť na skalu, môže sa stať že ju prisadnete a možno ju prázdnu vtisnete aj do preplneného batoha pod kopu ďalšej batožiny. Pružný materiál s hrúbkou steny cez jeden milimeter nepraská, neunavuje sa. Ak po čase narátate zopár škrabancov, bude to jediné opotrebovanie, ktoré vás po celú životnosť fľaše čaká.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Z húževnatých plastov bez BPA prísad sú vyhotovené aj ostatné časti – závesné očko s počítadlom, viečko a jeho zatvárací mechanizmus. Výrobca na materiáloch rozhodne nešetril. Ak ste doposiaľ siahali po PETkách len pre ich šikovný, štíhly tvar, vedzte že táto fľaša ich s vysokým hygienickým štandardom hravo zastúpi.

Fľaša s objemom 800 mililitrov váži 200 gramov a ak k nej pridáte ľahkú hliníkovú skobu, môžete ju nosiť nielen vo vreckách batoha, ale aj pripevnenú z vonkajšej strany k lepšej dostupnosti.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Jednou rukou

Celý koncept tejto fľaše sa točí okolo toho, že na ňu pri každom pití siahnete jedinou rukou. Svojim štíhlym profilom kopíruje kontúry dlane a vrúbkované viečko s profilovým rozšírením je výbornou brzdou proti vyšmyknutiu aj vtedy, ak sa chladná fľaša pod chvíľou orosí vrstvičkou vody.

Jednoručné je aj jej otváranie. Kliknete palcom na tlačidlo a kovová pružina vystrelí krytku nahor. Zapriete sa ukazovákom a prostredníkom do krytky a s cvaknutím sa uzamkne v zatvorenej polohe.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Páči sa nám spoľahlivý systém tesnení. Celkovo sú dve a obe sú vyhotovené zo silikónu. Ide o materiál ktorý nezvykne starnúť a znesie aj vyššie teploty ak sa prázdna fľaša na slnku pravidelne zahreje.

Fľaša má široké hrdlo s priemerom 65 milimetrov, takže do nej naberiete vodu aj z horskej studničky či svižnej bystriny. Len vodoznak pre odpočítanie množstva vody neberie ohľad na to, že v našich končinách počítame všetko na mililitre. Imperiálne jednotky sú nám nadovšetko cudzie.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Ak by ste sa však predsa len chceli hrať s číslami, fľaša je vybavená počítadlom pitného režimu. Vždy keď ju cez deň opäť naplníte, prekliknete obruč na ďalšiu cifru. K večeru budete mať hrubú predstavu o tom, ako ste na tom so svojim popíjaním.

Čistenie aj v umývačke riadu

Ak vyrážate za športom na niekoľko dní, najlepšie spravíte ak zotrváte výhradne pri pramenistej vode a bylinných výluhoch bez cukru a farbív. Tie zanechávajú farebné stopy na zátke, ale aj na obruči silikónového tesnenia.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Ľahko sa stane, že bielučká fľaša na vás vyhupne žltým povlakom a pri zanedbanej hygiene i povlakom plesne na tesnení. S tým sa pri čutorách často nestretnete.

Všetky materiály sú však určené pre údržbu v umývačke riadu. Znamená to, že kedykoľvek sa môžete pustiť do sanitárnej údržby. Nezabudnite však vopred vytiahnuť silikónové tesnenie z krytky, aby ste sa pri preplachovaní dostali aj pod neho.

Aladdin Active Hydratation Tracker

Aladdin Active Hydratation Tracker (17,45€) je šikovná, štíhla športová fľaša, ktorú obslúžite jedinou rukou. Ak sa chcete osviežiť, nemusíte položiť na zem turistické paličky, nemusíte pustiť z ruky pádlo a netreba vám ani nemotorne odkrúcať viečko v divokom búšení adrenalínu. Kliknete palcom na tlačidlo a môžete sať jeden dúšok za druhým.

Je redaktorom víkendovej prílohy denníka SME, kde sa venuje témam dom, dvor, dielňa, záhrada. Záhradkárske a drobnochovateľské články publikuje v časopisoch Doma v záhrade, USS Záhrada, Recepty Prima Nápadů a Zahradnická kuchařka, o skúsenosti získané pri práci v dielni a na stavbe sa s čitateľmi delí v časopise Urob si sám. Aktívne prispieva i do časopisov Môj Dom a Tvorivé ekoBývanie.

Pridaj komentár