Je to jedenie na úrovni, bez trpkej pachute kompromisov. Namiesto toho, aby výrobca zmiešal suroviny a uvaril ich v konzervách, hotové jedlá navarí priamo vo veľkokuchynských kotloch. Až keď je všetko dochutené a pripravené na servírovanie, namiesto na tanier putujú porcie do vrecúšok.

Aké to je, ak svoj hlad zveríte do starostlivosti Španielov, ktorí vám chcú na potulkách krajom predstaviť svoju kuchyňu? Zoznamujeme sa s hotovkami firmy Forestia, ktoré dokážu vniesť príjemný kulinársky zážitok do krátkych, chladných dní.

hotové jedlá Forestia

Balíček, ktorý nerozpučíte

Vrstvená fólia a pevné zvary – ak ste sa s takýmto spôsobom balenia doposiaľ nestretli, nemyslite si že ide o citlivku, ktorá sa vám v batohu rozpučí a pretrhne pri prvej príležitosti. Všetko je úplne inak. Vo funkcii mäkkej konzervy dokáže húževnatý obal prekonať i náročné situácie bez toho, aby ste museli riešiť nečakané mrzutosti a nepríjemnosti.

Hoci ide o vrecúško, plní úplne rovnakú úlohu ako plechovka. Udrží zabalené jedlo v super kondičke po dobu dlhých mesiacov bez toho, aby ste ho museli skladovať v špajzi alebo chladničke. Bez konzervantov či iných barličiek využíva osvedčenú techniku sterilizovania. Var zabije mikroskopický život a nepriepustné vrecúško už žiadny nový život nepustí dnu.

hotové jedlá Forestia

Ohrev podľa príležitosti

Prednosťou bariérových vrecúšok je, že si na pochode nemusíte zašpiniť nič okrem lyžice, ktorou sa chystáte jesť. Ak jedlo ohrejete vo vodnom kúpeli vo varnej nádobe variča a zjete ho priamo z obalu, nemusíte sa priveľmi starať o čistenie a hygienu. Zbalíte prázdny obal do vrecka s odpadkami, opláchnete lyžicu horúcou vodou ktorú ste použili na ohrev a ste za vodou.

Ak dáte viac na kulinárske pôžitky a komfort, je fajn ak máte so sebou aj jedálenskú nádobu. Všade, kde si nájdete pohodlné sedenie, akoby ste si vyčarili malý, prestretý stôl. Jedlo vám vyjaví svoj vzhľad, vôňa naplní vaše bezprostredné ochutnávanie a vy sa cítite ako v malej lesnej reštaurácii. Stále máte vo variči dosť horúcej vody  z ohrevu na to, aby ste misku alebo tanier umyli.

hotové jedlá Forestia

Tam, kde je treba šetriť palivom je však šikovnejšie zohriať jedlo priamo vo varnej nádobe. Zo skúseností vieme povedať, že bez ohľadu na to či varíte na plyne, liehu, vatričke alebo palivových tabletách, vyplatí sa proti pripáleniu pridať troška vody na rozriedenie. A ak príde na vrecúška s chemickým ohrevom, je to úplne bez starostí.

Chuť, ktorá zaváňa cudzinou

Čo vás čaká, ak na vrecúšku prečítate menovku Fusili all’uovo with chicken bolognese and grana padano?  Nečakajte žiadnu improvizovanú eurokuchyňu, kde kyslý paradajkový pretlak so silným závanom korenín zabije chute všetkých ostatných surovín, ktoré výrobca použil do varenia.

hotové jedlá Forestia

Čaká vás kvalitná cestovina ktorá sa vo vrecku nerozpadla a nerozmačkala, ku ktorej patrí jemná omáčka s príjemnou chuťou zrelého syra a k nej drobné kúsky jemného kuracieho mäsa. Všetko je šikovne zladené tak, aby ste si vychutnali každý chuťový náznak a odtienok. Zo zmesi vyčítate sladkú cibuľku, maslo, ba i jemnučké tóny cesnaku, hoci zrakom ich v omáčke neodhalíte.

Páči sa nám autentická chuť,  ktorá sa snaží predstaviť španielsku kuchyňu presne takú, aká je. Pri 350 gramoch nejde o sústo, ktoré by vás bralo k obednému spánku, rýchlo však dočerpáte sily, aby ste mohli pokračovať v dobrej nálade na trase.

hotové jedlá Forestia

Hotové jedlá Forestia v bariérových vrecúškach (od 6,73€) sú príjemným spestrením jedálnička pre táborenie a potulky krajom. Čaká vás reštauračná kvalita pokrmov, pri ktorej nebudete mať pocit že ide o ohriaty polotovar z konzervy. Za prémiovými surovinami a starostlivým varením sa ukrývajú chute Španielska, ktoré vnesú do vašich vychádzok príjemné pôžitky a pohodu.

Je redaktorom víkendovej prílohy denníka SME, kde sa venuje témam dom, dvor, dielňa, záhrada. Záhradkárske a drobnochovateľské články publikuje v časopisoch Doma v záhrade, USS Záhrada, Recepty Prima Nápadů a Zahradnická kuchařka, o skúsenosti získané pri práci v dielni a na stavbe sa s čitateľmi delí v časopise Urob si sám. Aktívne prispieva i do časopisov Môj Dom a Tvorivé ekoBývanie.

1 komentár

Pridaj komentár