Pevné vojenské nohavice sú tým najlepším odevom, ktorý si na seba môžete obliecť pri výletoch do lesa a kempovaní. Vytvoria bariéru proti hmyzu, prachu, lístiu a ihličiu, ale aj konárom v hustom poraste. Sú ako pracovné nohavice, ktoré sa vás snažia udržať v pohode.

V teplých letných mesiacoch sa však nežiada, aby boli všetky namáhané časti dvojvrstvové. Každá priedušnosť naviac sa počíta. Aké sú maskáčové nohavice Loshan Oak Softwood? Zoznamujeme sa s nimi od pozdnej jari na potulkách krajom a v tábore.

maskáčové nohavice Loshan Oak Softwood

Ľahké a príjemne mäkké

Nečakajte nohavice ktoré vás udusia hrubou textíliou, nečakajte látku tvrdú ako plech. Od prvého momentu na seba obliekate nohavice, ktoré sú príjemne mäkké a pohodlné. Hoci majú poctivú hrúbku a husto tkané plátno, cítite sa v nich príjemne.

Materiálom je bavlna, ktorá vyjaví všetky svoje prednosti v spare ale aj pri ohnisku. Para, ktorá z tela prestupuje cez bavlnu von pôsobí chladivo a ak na látku dopadne uhlík z ohniska, nemusíte sa báť že okamžite prepáli dierku.

maskáčové nohavice Loshan Oak Softwood

Na ranný pochod lúkou za výdatnej rosy si však radšej natiahnite cez nohavice návleky. Ak nasiaknu vodou, dlho trvá kým na tele vyschnú. Zažijete to i v daždi, ak sa včas neukryjete pod celtu alebo pončo.

Bavlna je osvedčenou letnou klasikou, pri ktorej sa nemusíte obávať ani oderkov, ani zaparenia. V prírode, kde pri kempovaní za jediný víkend zažijete širokú škálu teplôt je to istota, na ktorú môžete staviť.

Veľa vreciek, nízke sedlo

Maskáče majú tradičný rovný strih, ktorý vás neobmedzí v pohybe ani na pochode, ani pri táborníckych prácach. Hoci sa výrobca posnažil, aby ponúkol komfort, predsa len si budete musieť zvyknúť na nízke sedlo.

Ak by bol pás o 5 centimetrov vyššie, bolo by to o poznanie lepšie – s opaskom navlečeným v pútkach i bez neho s praktickými pružnými segmentami v pásovej lemovke. Zapínanie je na zips.

Nohavice majú dve vnútorné vrecká z riedkej, priedušnej tkaniny, pre zvyšok výbavy nájdete dve vrecká na zadku a dve na stehnách naložené na vonkajšej strane nohavíc. Zatváranie majú na suché zipsy, gombičky na nich nenájdete. Páči sa nám však, že vrchné rohy sú podšité extra vrstvou látky, aby sa pri intenzívnom používaní nič nezatrhlo, nič nerozpáralo.

Na drobné cennosti, ktoré by predsa len mohli pri športových a pracovných výkonov vypadnúť z vreciek nájdete na pravom stehne vrecko naviac – so zipsom, ktorý ho dokonale uzavrie. Pridajte k tomu všetkému sťahovacie gumičky na spodkoch nohavíc a máte úplne jasno v tom, čo vás čaká.

Ak leziete v nohaviciach do hamaky alebo spacáku s mikrovláknovou textíliou, budete si musieť dať na zipsy troška pozor. Majú zúbky s ostrými hranami, ktoré by mohli jemné textílie poškodiť. Výrobca ich prekryl chlopňami, tie však ostré hrany prekryjú iba vtedy, ak sú zipsy spoľahlivo a úplne zatvorené.

Potlač by mohla byť trvácnejšia

Moderná realtree kamufláž je fajn, pretože nebudí militantnú a armádnu atmosféru. Už od začiatku však pôsobí svetlo a šedivo. Kresbe chýba sýtosť, akoby výrobca šetril pigmentami.

Pri opakovanom praní v 30- stupňovej vode máme pocit, že farebnosť potlače stráca na svojej intenzite. Či je to oderom látky, alebo vylúhovaním farbiva prezradiť nevieme. Isté však je, že nohavice sú čoraz svetlejšie.

Vzor pôsobí prirodzene a nekričí do diaľky, aby ostatných upozorňoval na vašu prítomnosť. Nie sú to nohavice, ktorými by ste reprezentovali možnosti kamufláží, všetko akoby bolo viac zamerané na funkčnosť a pohodlie pri nosení. Ak hľadáte maskáče do nepohody, v ktorých sa budete cítiť fajn, určite sú dobrou voľbou.

maskáčové nohavice Loshan Oak Softwood

Maskáčové nohavice Loshan Oak Softwood (22,80€) dokážu ponúknuť za slušný peniaz kus ochrany a pohodlia pri kempovaní a trávení času v prírode. Sú mäkké a príjemné na dotyk, súčasne však dostatočne pevné a vzdušné. Šitie má prijateľnú kvalitu, nič sa nepára, nič neubieha do strán. Ak prijmete nižšie sedlo a skutočnosť, že kamufláž bledne a šedivie, budete s týmito nohavicami určite spokojní.

Je redaktorom víkendovej prílohy denníka SME, kde sa venuje témam dom, dvor, dielňa, záhrada. Záhradkárske a drobnochovateľské články publikuje v časopisoch Doma v záhrade, USS Záhrada, Recepty Prima Nápadů a Zahradnická kuchařka, o skúsenosti získané pri práci v dielni a na stavbe sa s čitateľmi delí v časopise Urob si sám. Aktívne prispieva i do časopisov Môj Dom a Tvorivé ekoBývanie.

Pridaj komentár