Šál, čiapka, šatka či čelenka – určite to poznáte z letných potuliek krajom. Ak máte so sebou „buffku“, dokážete sa ochrániť pred prudkým poludňajším slnkom, chladivým ránom na horách či poryvmi nepríjemného vetra na hrebeni.

Zimná verzia tohto univerzálneho doplnku k oblečeniu má však tiež čo ponúknuť. Poznáte dvojvrstvovú hrejivú šatku Reversible Polar Buff? Pribrali sme ju do výbavy, aby sme vám prezradili čo od nej môžete v mrazivých dňoch očakávať.

Reversible Polar Buff

Dve vrstvy pre pohodu

Vezmite štandardný letný tunel, vložte do neho teplú podšívku a máte výbavu pre hrejivú pohodu v chladnom počasí. Výrobca skombinoval dvojicu materiálov tak, aby ste svoje letné návyky s používaním tunela mohli preniesť aj do chladných častí roka.

Kým vonkajší materiál zostáva nezmenený, vo vnútri nájdete jemný, mikrovláknový plyš Polartec Classic 100. Cítite jeho hrejivosť a uvedomujete si ako zručne pri kontakte s pokožkou odvádza pary a vlhkosť. Ide o materiál, ktorý je na dotyk veľmi príjemný i vtedy, ak zvýšite tempo svojej fyzickej aktivity k športovým výkonom.

Reversible Polar Buff

Páči sa nám, ako dobre dokáže vrstvená tkanina zastaviť ochladzujúce účinky vetra. Cez hustú tkaninu sa vám na holú kožu vďaka zvýšenej pružnosti a priliehavosti nedostane. Ak však teplota klesne pod – 12°C a vaše aktivity majú bližšie k oddychu ako športu, určite radi siahnete pre viac pohodlia po termobielizni so stojačikom.

Voľné zošitie

Vonkajšia a vnútorná vrstva tunelu sú vložené do seba a vzájomne zošité na koncových lemoch. Znamená to, že celú zostavu môžete čiastočne alebo úplne prevrátiť tak, aby ste dosiahli väčšiu všestrannosť pri vrtošivom počasí a nevyvážených aktivitách.

Reversible Polar Buff

Ak vám treba znížiť hrejivosť a zdokonaliť odvod pár, izolačnú vrstvu Polartecu vytiahnete na vonkajšiu stranu. Ak vám ide o maximum tepla pri nocovaní v kempe, ponecháte ju vo vnútri.

Nie je však nad vaše sily posunúť dvojicu textílií buffky tak, aby spodná časť bola hrejivá a vrchná priedušná. Je to, akoby bola šatka zošitá z dvoch materiálov nie na sebe, ale bok po boku vedľa seba. To sa vám hodí vtedy, ak viete ako s tunelom zaobchodiť.

Pevnejší, avšak príjemne dlhý

Tunel má v pohotovostnom stave dĺžku 50 centimetrov, čo je dostatok materiálu na to, aby ste s ním dokázali vyčariť podobné figúry, ako s letnou verziou. Čiapka, nákrčník, kukla, čelenka, polomaska – to všetko funguje bez problému i tu.

Musíte však prekonať zvýšenú pružnosť vrstvenej textílie, na ktorú si budete musieť privyknúť. Chvíľami, akoby ste boli v mocnejšom objatí ako vám je milé. Stačí však posunúť vrstvy čiastočným prevrátením tunela a všetko je v plnom komforte.

Reversible Polar Buff

Veľmi sa nám páči, že nemusíte priveľmi dbať na časté pranie a údržbu. Hoci ide o rýchloschnúci materiál, výrobca nezabudol na praktickú stránku používania. Technológia Polygiene sa stará o to, aby sa pachy z aktívneho vyžitia neobjavili skôr, ako vás na pranie upozorní vrstva nečistôt.

Reversible Polar Buff (28,96€) je hrejivá, multifunkčná šatka do chladných období roka, ktorá dokáže vytvoriť aktívny štít nielen proti chladu, ale aj proti nárazom nepríjemného vetra. Je priedušná, nezapácha a vďaka voľnému šitiu a dvojici materiálov môžete počítať s tým, že si ju prispôsobíte v každej chvíli pre konkrétne počasie a outdoorovú aktivitu. Počítajte s tepelným pohodlím do – 12°C, pri väčších mrazoch stačí ak buffku skombinujete s termobielizňou so stojačikom.

Reversible Polar Buff

Je redaktorom víkendovej prílohy denníka SME, kde sa venuje témam dom, dvor, dielňa, záhrada. Záhradkárske a drobnochovateľské články publikuje v časopisoch Doma v záhrade, USS Záhrada, Recepty Prima Nápadů a Zahradnická kuchařka, o skúsenosti získané pri práci v dielni a na stavbe sa s čitateľmi delí v časopise Urob si sám. Aktívne prispieva i do časopisov Môj Dom a Tvorivé ekoBývanie.

Pridaj komentár